Tekenen op het MLA

Op het Montessori Lyceum  heeft het vak Tekenen van oudsher een stevige basis.

nieuw 199 (Medium)

In de Onderbouw krijgt elke leerling een half jaar een uur per week Tekenen. In de tweede klas kan het vak worden gekozen en in de derde klas opnieuw (ook een uur per week).

IMG_0776 (Medium)

 

De leerling maakt in deze jaren kennis met verschillende materialen en technieken, zoals potlood, pen en inkt, schilderen, aquarelleren, collage, linosnede, etcetera.

nieuwe foto's 041 (Medium)

Het traditionele natekenen, waarbij de kunst van het bewust en nauwkeurig kijken wordt aangeleerd ,wordt afgewisseld met o.a. werken vanuit de  fantasie, ontwerpen en vrij werken.

 

nieuw 098 (Medium)

In de Bovenbouw kan het vak worden gekozen als examenvak op zowel vmbo, havo, als vwo niveau. De leerling krijgt twee uur per week Tekenen (in 4vwo anderhalf uur) en werkt zelfstandiger: in de les, thuis en in de keuzewerktijd.  Technieken worden verbeterd, persoonlijke interesse en stijl ontwikkelen zich (o.a. middels het eigen schetsboek, inspiratieboek en weblog) en de leerlingen leren van voorbeelden tijdens de lessen  Kunstgeschiedenis/ Kunstbeschouwing, museumbezoek, en het kopiëren van bestaande kunstwerken.

 

Er zijn drie tekenlokalen: twee op de tweede verdieping en een op de derde verdieping van het C-gebouw .

IMG_0421 (Medium)De tekensectie bestaat uit vier docenten:

Esther Schooten (onderbouw)

Dorothee Carst (onderbouw)

Job de Vries (onder- en bovenbouw)

Marius Abeling (onder- en bovenbouw)

nieuwe foto's 048 (Medium)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.