Eerste klas

De eerste klas Kunstklas begint halverwege het jaar. Na enkele proeflessen wordt een keuze gemaakt tussen Beeldend of Muzisch.

In de Kunstklas beeldend gaan we verder dan alleen tekenen en schilderen.
Je leert verschillende druktechnieken, zoals linoleumsnede en sjabloondruk. Je gaat papier marmeren, werken met collage en schilderen op doek. Het combineren van verschillende technieken kan ook verrassende resultaten opleveren.

Natuur is het thema waarmee we gaan werken. Een veelzijdig thema, dat je overal tegenkomt, dicht bij huis of zelfs in huis, onderweg naar school, op straat en in het park. Je zult dan ook af en toe buiten school aan de slag gaan. In elk geval ga je een keer in Artis tekenen.

Het werk dat je maakt wordt bijeen gebracht in een eigen boekje. Ten slotte gaan we werken aan een gezamenlijk werkstuk op groot formaat, waaraan iedereen met zijn favoriete druk- plak- of schilderwerk een bijdrage levert.

In de Kunstklas beeldend zitten leerlingen die echt van beeldende kunst houden en op zoek willen gaan naar een manier van werken die bij hen past. Als dat je aanspreekt, dan is de Kunstklas beeldend iets voor jou.

Laat een reactie achter